Spiritualiteit met kwaliteit
Activiteiten over innerlijke groei,
creativiteit,esoterie,gezond leven
en zo veel meer...
Cursus
   Subtiele communicatie bij stervenden

Cursus van 1 dag in Drongen

Hoe kan je mee op weg gaan met een stervende of een persoon met dementie als woorden niet meer mogelijk zijn of te kort schieten? Hoe kan je nog helpen?

Massage, aanraking en wakend aanwezig zijn, ondersteunen een diepgaande verbinding met de stervende in die laatste fase. In de stilte kan er een vorm van subtiele uitwisseling ontstaan die veel meer omvat dan woorden dat kunnen. Het brengt je dicht bij het mysterie van leven en dood en kan zowel jou als de stervende persoon diep beroeren.

In deze workshop gaan we in op de houding, de intentie, de fysieke en energetische bewegingen bij massage en aanraking en het gebruik van etherische olie. We oefenen met hand- en voetmassages en subtiele aanrakingen langs energetische meridianen. We leren via onze aanwezigheid en via bewustzijnsverruiming de beweging van de stervende te ondersteunen, voor, tijdens en kort na het overlijden.

Als familielid of geliefde op die manier aanwezig kunnen blijven bij het stervensproces, is zeer betekenisvol voor het afscheid en het rouwen nadien. Voor professionals of vrijwilligers is het een verrijkende ervaring om zo een bevoorrechte getuige te mogen zijn van de bijzondere weg die de stervende aflegt.

Ook in de omgang met personen met dementie maken massage, aanraking en aanwezigheid een zinvolle uitwisseling en beweging mogelijk.

Opmerking:

Doelgroep: De workshop is een vervolg op de weekends  ‘subtiele communicatie bij sterven en rouw’ en ‘stervensbegeleiding’ en maakt deel uit van de opleiding tot StER-facilitator. De workshop staat evenwel open voor alle geïnteresseerden en kan ook afzonderlijk gevolgd worden als kennismaking of als eerste instap.
Vegetarische lunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Door Anja Glabeke 


Leden: 104 euro Niet-leden: 109 euro, vegetarische lunch en koffiepauzes inbegrepen,(vroegboekkorting, indien betaald voor 28-4-24: Leden 94 euro, niet-leden 99 euro)

Drongen

zo 12 mei 2024, 9u30-17u

Deelname:
Leden: 104 euro
Niet-leden: 109 euro, vegetarische lunch en koffiepauzes inbegrepen,(vroegboekkorting, indien betaald voor 28-4-24: Leden 94 euro, niet-leden 99 euro)

Oude Abdij, Drongenplein 27, 9031 Drongen, Van 9u30-17u
Vooraf inschrijven

Meer activiteiten door Anja Glabeke

zo 12 mei 2024 te/via Drongen
Cursus
Subtiele communicatie bij stervenden
Door Anja Glabeke
meer info
    • Zoek Activiteiten