Spiritualiteit met kwaliteit
Activiteiten over innerlijke groei,
creativiteit,esoterie,gezond leven
en zo veel meer...
   Emotionele Intelligentie, emotionele rijpheid en volwassenheid

Gedurende decennia hebben we ons verkeken op het belang van het zogenaamde IQ in het kader van ons leven. Ondanks de wetenschappelijke onzekerheid van wat een IQ test eigenlijk meet, zijn we geneigd de mythe van het belang van dit IQ te blijven volhouden. 

Recente ontwikkelingen hebben echter overduidelijk aangetoond, dat intelligentie in grote mate een functie is van emotionele ontwikkeling en rijpheid, en dat een ‘quotiënt’ op dat vlak veel meer zegt over iemands kansen tot slagen en geluk in het leven dan het oorspronkelijke IQ.
Dit EQ (Emotioneel Quotiënt) is echter geen vaststaand gegeven en kan in grote mate gevormd en ontwikkeld worden. Deze ontwikkeling hebben we zelf in de hand. We kunnen leren hoe onszelf emotioneel te ontplooien in het kader van de opbouw van een gezond, vruchtbaar en gelukkig leven. In de lezing zullen een reeks principes en werkwijzen besproken worden die ons kunnen helpen emotionele rijpheid en volwassenheid te ontwikkelen met een direct positief effect op de kwaliteit van ons leven. 

Door Eric Schneider

Eric Schneider is psycholoog. Na het bestuderen van diverse therapeutische benaderingen richtte hij zich vooral op NLP waarin hij sinds 1988 trainingen geeft als internationaal erkend NLP-trainer. Daarnaast gaat zijn aandacht vooral uit naar een groter inzicht in het individueel en structureel functioneren van de mens. Hij bestudeert daarom ook verschillende filosofieën, diverse metafysica´s en ontwikkelde een duidelijk inzicht in de psychologie van de spirituele ontwikkeling


Leden: 11 euro Niet-leden: 12 euro

ZOOM (webinar)

wo 27 mei 2020, 20u

Prijs:
Leden: 11 euro
Niet-leden: 12 euro

Na ontvangst van uw betaling ontvangt u de link voor de Zoom webinar (indien u pas op de dag zelf inschrijft, mail even een betalingsbewijs naar info@dekleinebron.be)
Opname

Meer activiteiten door Eric Schneider
    • Zoek Activiteiten