Her-bron jezelf
Activiteiten over innerlijke groei, creativiteit,
esoterie, gezond leven en zo veel meer...

Zoek Activiteiten

       


Cursus : Compacte 4 daagse cursus: De wijsheid van de Tarot

Live online interactieve cursus van 4 ochtenden van 10-13u zodat je in de namiddag nog van je dag kunt genieten. Geen voorkennis nodig. Na elke les krijg je een terugkijk-link dus geen probleem als je een keer niet kunt.
Compacte cursus, waarbij we op korte tijd de basisbeginselen van de tarot behandelen, en ook alle kaarten overlopen.  Omdat deze cursus maar 4 halve dagen is, is er minder tijd om te oefenen of uitgebreid in te gaan op de techniek. Als je dat wilt kun je beter de uitgebreidere cursus De wijsheid van de Tarot volgen op 2 reeksen van 7 ochtenden of 7 avonden vanaf 6/9 en 30/9, zie de link hieronder

Dezelfde cursus wordt ook uitgebreider gegeven in 2 reeksen van 7 avonden of ochtenden 

De tarot is veel meer dan de meesten onder ons denken.
De tarotkaarten geven ons menselijk leven in beelden weer. Ze bevatten een diepe wijsheid en esoterische kennis over de structuur en de diepere betekenis van het leven van de mens op aarde. Het is een soort bijbel in plaatjes. In combinatie met elkaar bevatten ze tevens alle situaties waarin wij ons kunnen bevinden, zowel innerlijk als uiterlijk.

Door de kaarten te leren begrijpen en wijs te gebruiken kun je je inzicht in jezelf, in anderen en in het leven verdiepen.
We gaan bekijken wat we uit de tarot kunnen leren over de zin van ons bestaan, van de situaties en problemen die we in ons eigen dagelijks leven tegenkomen. De tarot kan ons inzicht verschaffen in hoe best om te gaan met lastige en minder lastige situaties in ons leven en wat we uit die situaties kunnen leren.
Een cursus met praktijk en veel esoterie, zelfkennis, intuïtie.... We leren informatie uit de tarotkaarten halen en gaan de kaarten in de cursus vooral ook praktisch, voor onszelf, gebruiken om inzicht te krijgen in onszelf en de situaties die we op ons pad tegenkomen. Het is zeker niet de bedoeling om allerlei spectaculaire voorspellingen te gaan doen, we gebruiken de tarot op een verstandige, verantwoordelijke manier, die opbouwend is in je leven. Levenswijsheid is het sleutelwoord.

Op deze twee intensieve dagen leren we heel veel informatie uit de tarotkaarten halen en gaan we de kaarten vooral ook praktisch, voor onszelf, gebruiken. We leren wat de tarot ons kan leren over het leven in het algemeen maar ook hoe we de tarot kunnen gebruiken als hulp bij beslissingen en situaties in ons eigen leven. Het is zeker niet de bedoeling om allerlei spectaculaire voorspellingen te gaan doen, integendeel we leren hoe je de tarot op een wijze, verantwoordelijke manier kan gebruiken, die opbouwend is in je leven.

Van deze workshop kan ook één dag gevolgd worden, de eerste dag wordt de kleine Arcana behandeld, de tweede dag de grote Arcana
Deze Grondige weekendcursus behandelt ongeveer dezelfde lesstof als de reeks "De wijsheid van de Tarot" van 2 x 7 lessen maar de weekendcursus is compacter en er is minder tijd voor praktische oefeningen.
 

Zie hier ook een filmpje over de tarot met Margot Dorren

Door Margot Dorren

Margot Dorren is reeds meer dan 25 jaar met zelfkennis, esoterie en de tarot bezig en geeft consulten, cursussen en workshops, vooral gericht op inzicht in jezelf en de situaties waarin je je bevindt om van daaruit het begrip te laten ontstaan wat je eraan kunt doen. Het is voor haar vooral belangrijk dat er op een wijze en verantwoorde manier met de tarot en esoterie in het algemeen wordt omgegaan. Ze is tevens oprichtster van de kleine bron vzw, lees meer op www.margotdorren.be
 

ZOOM (webinar)

za 04 sep 2021, Data 4/9; 5/9; 6/9 & 7/9 van 10-13u

Deelname:
Leden: 151 euro
Niet-leden: 159 euro voor de 4 dagen


Vooraf inschrijven

Meer activiteiten door Margot Dorren

DatumSoortTitelPlaats
do 30 sep 2021CursusDe wijsheid van de Tarot: De grote ArcanaZOOM (webinar)
vr 01 okt 2021CursusHer-ken jezelf en de stappen die nu goed voor je zijn 2000 Antwerpen
vr 08 okt 2021CursusDe diepzinnige Osho Zen TarotZOOM (webinar)
ma 11 okt 2021CursusOefenen met de Tarot en techniekZOOM (webinar)
ma 25 okt 2021CursusOnline interactieve namiddag: Inzicht in jezelf via de tarotZOOM (webinar)
ma 08 nov 2021CursusOefenen met de Tarot en techniek2000 Antwerpen
ma 06 dec 2021CursusOefenen met de Tarot en techniekZOOM (webinar)
do 06 jan 2022CursusDe wijsheid van de Tarot: De kleine ArcanaZOOM (webinar)
ma 10 jan 2022CursusDe wijsheid van de Tarot: De kleine ArcanaZOOM (webinar)